Na uvod.

Vitajte na prvej slovenskej internetovej stranke venovanej strojovemu vysivaniu.



Sijaci a vysivaci stroj pre Vase potreby v domacnosti. Vysivky na tricka pre Vase ratolesti, obrusky, monogram na uterak, textilne hracky a doplnky do domacnosti. Cipky, dekoracie a ozdoby k sviatkom, blahozelacie karty, hackovane decky, krizikove vysivky, Richelieu technika... To vsetko dokazu nove, moderne sijaci/vysivacie stroje. V tomto blogu by som rada informovala a ukazala ako na to, postup prace, triky a tajomstva, ktore som za 8 rokov nadobudla.











piatok 3. júna 2011

Tubularny quilt
Prva lekcia.

Zacinam novy quilt. Tato technika ma velmi uputala.
Najprv som si vybrala dominantnu farbu - fialovu. Potrebujeme 6 odtienov tejto dominantnej farby, ktore vytvoria skalu fialovej od najsvetlejsej po najtmavsiu. Taketo latky som nasla v mojej zbierke:
Velmi sa mi ta v strede nepaci...Vela zelenej a modrej, malo fialovej. Pozriem nieco vhodnejsie.
Myslim, ze toto bude lepsie.
Poterbujem z kazdej latky asi 1m (pre istotu 1.5m -ak sa nieco "pobabre"). Latky pred pouzitim vyperiem v horucej vode a dobre vyzehlim, aj naskrobim.
Nastriham z kazdej farby 12 pasov - 7cm siroke. Pouzijem celu dlzku latky, to znamena, ze pasy budu 7cm siroke a 140 cm dlhe.
Pasy zosijem v takomto zoskupeni ako ukazuje obrazok. Vytvorim 6 takychto pasov latky.
Velmi dolezite je zosivat 1cm od okraja a hlavne!!!! nadstavit sijaci stroj na najmensi steh (ja pouzivam 1mm). Latka sa bude dalej strihat a je velmi dolezite, aby sa neparala na miestach, kde sa rozstrihne.

Vytvorime 6 takychto pasov: 140cm dlhych a 32 cm sirokych.